Campings en Kampeervakanties
Nederland

Campings & Kampeervakanties in Nederland

Zin in een campingvakantie in eigen land? Tegenwoordig hebben veel campings in Nederland uitstekende moderne faciliteiten. Op de campings in Nederland kunt u alle kanten uit. Een bijkomend voordeel van een camping in Nederland is dat deze nooit echt ver van huis ligt. Geen lange reistijden, maar binnen enkele uurtjes al op de plaats van bestemming.

Ontdek de campings in Nederland en ervaar hoe lekker het is om te kamperen in eigen land. Op een camping in Nederland ben je nooit ver weg van het strand, de mooie natuur of historische steden, Nederland heeft het allemaal.
 Campings en Kampeervakanties Nederland

Campings in Nederland geven ook het échte vakantiegevoel ...

Of je nu op zoek bent naar gezellige campings dicht bij het strand, of naar mooie campings in de polder, door de wisselende landschappen biedt een camping in Nederland toch het échte vakantiegevoel. Er zijn wellicht regio’s die iets minder bekend zijn maar waar het meer dan de moeite waard voor is om uw tentje voor enkele dagen, of misschien wel voor uw gehele vakantieperiode op te slaan. Een campingvakantie in Nederland is daarom ideaal voor de zomervakantie, maar ook voor zomaar een kampeerweekendje weg. Van bovenin Groningen tot het puntje van Limburg, en van de Zeeuwse kust tot aan de Duitse grens, campings zijn in Nederland overal te vinden.

Populaire Campings in Nederland

Nederland telt vele topcampings, of je nu een rustige of juist actieve camping met veel animatie zoekt het is er allemaal te vinden. Populaire campings in Nederland zijn onder andere Camping Julianahoeve te Renesse, Camping Ginsterveld in Burgh-Haamstede of Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze.  

Toeristische regio's, plaatsen en bezienswaardigheden in Nederland

Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans is een themapark gevestigd op het voormalig werkeiland Neeltje Jans in de Oosterschelde. Naast het attractieve karakter van het park vervult Deltapark Neeltje Jans ook een educatieve functie met betrekking tot de Deltawerken. Maak eens een wandeling in het binnenste van de stormvloedkering, het is imposanter dan u wellicht had verwacht. Ook zijn er zeehondenshows, rondvaarten, een waterpark, walvisexpositie en o.a. een waterspeelplaats. Tickets zijn online te bestellen.
Meer informatie: www.neeltjejans.nl


Deltapark Neeltje Jans - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa!

In Ritthem (Vlissingen) ligt het uit 1547 daterende Fort Rammekens, het is het oudste zeefort van West-Europa. Door de strategische ligging speelde het een belangrijke rol in de rijke, maritieme geschiedenis van Zeeland. Spaanse militairen, Hollandse watergeuzen, Engelse huurlingen, Zeeuwse Oost-en vooral West-Indiëvaarders, Franse revolutionairen, Duitse soldaten, ze hebben er allemaal hun sporen nagelaten. In 1972 werd de beheer van het fort overgedragen aan Staatsbosbeheer.
Meer informatie: www.fortrammekens.nl


Fort Rammekens - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Noord-Beveland Express, deze bus is een attractie op zich!

Van begin juli tot eind augustus rijdt op het eiland de Noord-Beveland Express zijn rondjes. Deze vrolijk bestickerde half open cabriobus rijdt in het hoogseizoen vier dagen in de week over Noord-Beveland. Twee dagen in de week bestaat de service uit een volledige ronde over het eiland. De twee andere dagen rijdt de bus als "StrandExpress" met als eindbestemming Neeltje Jans. Passagiers met een ZeelandPas kunnen onbeperkt gebruik maken van deze cabriobus. Het ritje met deze cabriobus is al een attractie op zich!
Meer informatie: www.noord-bevelandexpress.nl


Noord-Beveland Express - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Nationaal Park Oosterschelde

De Oosterschelde is het grootste en natste nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Het onderwaterleven in de Oosterschelde is, door de heldere waterkwaliteit, rijk en zeer divers te noemen en dus ideaal om de duiksport te beoefenen. Te zien zijn o.a. Platvissen, garnalen, schelpdieren, brokkelsterren en weduwerozen. Maar zelfs zeepaardjes en capia’s kan je er tegen komen. Populaire duikplaatsen op Noord-Beveland zijn die bij Kamperland, Kats en Wissenkerke.
Meer informatie: www.np-oosterschelde.nl


Nationaal Park Oosterschelde - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Klimbos Zeeuwse Helden

Daag jezelf uit hoog boven de grond! Van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn vijf verschillende uitdagende parcoursen in het klimbos. Het is een leuke actieve beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers is het een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! Klimbos Zeeuwse Helden is gelegen op Schouwen-Duiveland, 100 meter vanaf het Noordzeestrand.
Meer informatie: www.klimboszeeuwsehelden.nl


Klimbos Zeeuwse Helden - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Wijnhoeve de Kleine Schorre

Even buiten het dorpje Dreischor heb je Wijnhoeve de Kleine Schorre. Deze grootste wijngaard van Nederland telt momenteel zo’n 40.000 wijnstokken. In de schuur van de wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Op de wijnhoeve is ook een mini/boerderij camping aanwezig. In 2001 werd Dreischor uitgeroepen tot "Groenste dorp van Europa". Dreischor heeft een beschermt dorpsgezicht en is daarmee een van de beschermde stads/dorps gezichten van Zeeland.
Meer informatie: www.dekleineschorre.nl


Wijnhoeve de Kleine Schorre - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Plan Tureluur, een schitterend recreatie- / natuurgebied

Langs de Oosterschelde tussen Zierikzee en de kop van Schouwen ligt een schitterend recreatie- / natuurgebied. Voor wandelaars, fietsers maar zeker voor vogelaars een "must" te bezoeken. Plan Tureluur is ontstaan als compensatie door de aanleg van de stormvloedkering. Het is een waar vogelparadijs, je vindt er onder andere de tureluur, grutto, kluut, grote stern, visdief, lepelaar, zilverreiger en duizenden ganzen. Vogelliefhebbers kunnen hier dus hun hart ophalen. Er is een uitkijktoren en een vogelscherm.
Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl


Plan Tureluur - Campings en Kampeervakanties Zeeland

De Brouwersdam, een fantastisch watersportgebied

De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken en sluit het Brouwershavense Gat af. Door deze afsluiting is het Grevelingenmeer ontstaan. Halverwege de dam is een jachthaven en het bungalowpark Port Zélande gelegen en van de Punt van Goeree tot aan Middelplaat Haven ligt een museumtramlijn. Aan de zeekant wordt veel aan kitesurfen gedaan, en zowel aan de zeekant als aan de kant van het Grevelingenmeer wordt veel aan windsurfen gedaan. Op de Brouwersdam wordt jaarlijks het popfestival Concert at Sea gehouden.
Meer informatie: www.brouwersdam-superspot.nl


Brouwersdam - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Brouwershaven

Brouwershaven is gelegen aan het Brouwershavense Gat en het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Het is een gezellig klein stadje op Schouwen Duiveland wat zeer populair is bij watersporters. Het haventje loopt door tot in het stadje, wat het stadje een gezellige bedrijvigheid geeft. Het silhouet van Brouwershaven wordt bepaald door de grote Sint-Nicolaaskerk.


Brouwershaven - Campings en Kampeervakanties Zeeland

Campings Nederland