Vakantie Afrika

Vakantie Afrika

Vakantiebestemmingen in Afrika

Afrika kun je op veel verschillende manieren ontdekken, een vakantie in Afrika staat garant voor een ervaring voor het leven! Maak een safari in één van de prachtige natuurreservaten die Afrika rijk is en ga op zoek naar de Big Five!

In Afrika vind je unieke bezienswaardigheden en attracties die je niet in een ander werelddeel kunt vinden. In het noorden van Afrika kun je een tocht door de Sahara maken of de wereldberoemde piramides van Egypte bekijken. Wandel door de mooie natuur van Zuid-Afrika, ontspan op het heerlijke eiland Zanzibar of maak een rondreis en combineer meerdere landen tijdens uw vakantie in Afrika.
 Vakanties en Vakantiebestemmingen Afrika

Bezoek de pyramides van Egypte tijdens uw vakantie in Afrika ...

Wanneer je Egypte bezoekt is een reis naar een van de piramides een must! Veel toeristen gaan dan ook speciaal voor deze bijzondere bouwwerken op vakantie naar Egypte. De piramide van Gizeh nabij Caïro is waarschijnlijk de bekendste. De oude Egyptenaren hebben in de periode van 2630 v.Chr. tot ongeveer 1530 v.Chr, meer dan 90 koninklijke piramides gebouwd. Regelmatig worden nog piramiden herontdekt, zoals in 2008 bij Sakkara. De Egyptische hoofdstad Caïro is een goed uitgangspunt om de meest bekende en indrukwekkende piramiden te ontdekken.

Populaire vakantiebestemmingen in Afrika

Populaire vakantiebestemmingen in Afrika zijn o.a. Egypte met zijn piramides, tempels en de Vallei der Koningen. In Kenia is het mogelijk om verschillende traditionele volksstammen te ontmoeten, terwijl er in Gambia veel stranden en vissersdorpen zijn die het bezoeken meer dan waard zijn. Mali staat bekend om de Dogon vallei en de stad Timboektoe die aan de Sahara ligt. Ook de tombe en zandduin in Gao en de watervallen in Kayes zijn mooie bezienswaardigheden. Zuid-Afrika heeft een zacht klimaat, goede safari-mogelijkheden, een rijke geschiedenis en werkelijk prachtige natuurgebieden.  

Toeristische regio's, plaatsen en bezienswaardigheden in Afrika

Spot de 'Big Five' in het Kruger National Park ...

Het Kruger National Park is 350 km lang, 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km². In het Krugerpark liggen zo’n 20 camps (omheinde terreinen) waarin de accommodatie ligt. Daarnaast zijn er een aantal privé reservaten (met lodges) grenzend aan het Krugerpark. Tussen de privé reservaten en het Krugerpark zijn geen hekken, het wild kan er vrij rondtrekken. Alleen in de kampen, en op aangewezen picknickplaatsen als Tshokwane, is het toegestaan voor bezoekers om uit de auto te stappen.
Meer informatie: Vakantie Kruger National Park


Kruger National Park - Vakantie Afrika

De Piramides van Gizeh, ...één van de Zeven Wereldwonderen!

Ten westen van Caïro, de hoofdstad van Egypte, ligt Gizeh, een stad aan de westelijke oever van de rivier de Nijl. Weer ten westen van deze stad ligt het Gizeh-plateau met daarop het piramidecomplex. Het complex wordt beheerst door de drie grote piramides, de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos. Daarnaast zijn er nog enkele kleinere piramides. De piramide van Cheops is misschien wel het meest bijzondere bouwwerk dat de mensheid ooit heeft gebouwd. Aan de oostzijde van het complex bevindt zich de Sfinx van Gizeh.
Meer informatie: Vakantie Piramides van Gizeh


Piramides van Gizeh - Vakantie Afrika

De Victoria Watervallen, een belangrijke toeristische attractie in Afrika ...

De Victoria Falls is zowel de naam van het indrukwekkende natuurwonder als van het stadje in de buurt van de watervallen. Dit watergordijn is uitgeroepen tot het zevende wereldwonder en is één van de belangrijkste toeristische attracties in heel Afrika. De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika en liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De Afrikanen noemen het Mu si O Tu Nya ofwel "de rook die dondert". Niet gek, want het lawaai is oorverdovend en op sommige plekken kunt u nat worden.
Meer informatie: Vakantie Victoria Watervallen (Victoria Falls)


Victoria Watervallen - Vakantie Afrika

De Sahara, grootste zandwoestijn ter wereld!

De Sahara is met een oppervlakte van zo'n 9.065.000 km² meer dan 200 keer de oppervlakte van Nederland. De Sahara is dan ook de grootste zandwoestijn ter wereld. De naam Sahara komt van sahra, het Arabische woord voor woestijn. Overdag is het er erg droog en bloedheet, 's nachts is het ijskoud. Toch leven er nog allerlei dieren en planten, deze zijn speciaal aangepast voor het leven in de woestijn. De Sahara omvat, geheel of deels Marokko en de Westelijke Sahara, Mauritanië, Mali, Niger, Algerije, Tunesië, Libië, Tsjaad, Egypte en Soedan.
Meer informatie: Vakantie Sahara


Sahara - Vakantie Afrika

Djemaa el Fna, het centrale plein van Marrakesh

Djemaa el Fna is een centraal plein in de Marokkaanse stad Marrakesh. 's Ochtends wordt er een markt gehouden waar allerlei authentieke Marokkaanse producten worden verkocht. Tussen de duizenden bezoekers zijn diverse curiositeiten te zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten. Rondom het plein bevinden zich diverse restaurants en hotels. Het Djemaa el Fna-plein werd in 2001 toegevoegd aan de Erfgoedlijst van UNESCO.
Meer informatie: Vakantie Marrakech


Djemaa el Fna - Vakantie Afrika

Robbeneiland

Robbeneiland is een Zuid-Afrikaans eiland voor de kust bij Kaapstad. Het is vooral bekend doordat Nelson Mandela hier gevangen werd gehouden door het apartheidsregime van Zuid-Afrika. Het is een berucht eiland dat bijna 400 jaar gebruikt is om gevangenen en bannelingen op te bergen. Het water rondom het eiland is ijskoud door de koude zeestroom die hier voorbijkomt. Slechts drie ontsnapte gevangenen die naar de kust probeerden te zwemmen hebben hun vlucht dan ook overleefd.
Meer informatie: Vakantie Robbeneiland


Robbeneiland - Vakantie Afrika