Kan ik op vakantie naar Spanje?

Als het gaat om vakanties dan zijn er op dit moment veel onzekerheden. Nederland staat namelijk weer op rood op de Europese coronakaart en dat zorgt ervoor dan andere landen de regels aanpassen voor Nederlanders als die naar hun land willen komen. Daarnaast ben je ook afhankelijk van de situatie in het betreffende land. Wanneer je op vakantie wilt naar Spanje dan zijn er dus een aantal zaken om op te letten. Wij geven hieronder meer informatie.

Regels om naar Spanje te gaan

In eerste instantie werd er verwacht dat het moeilijk zou worden om weer op vakantie te gaan naar Spanje. Maar Spanje heeft recentelijk aangegeven Nederlanders niet te willen weren. Zij kijken namelijk voornamelijk naar de ziekenhuisopnames in nederland. Hoe dit zich dan ook verder gaat ontwikkelen is lastig te zeggen. Maar je kunt op dit moment dus nog wel naar Spanje reizen.

Let er wel op dat het goed is om of al ingeënt te zijn en dit minimaal 2 weken geleden was, je een negatieve PCR test hebt die niet ouder is dan 72 uur of dat je recentelijk besmet bent geweest met corona. Wanneer dat het geval is dan zal het reizen een stuk makkelijker worden gemaakt.

De locatie waar je naartoe gaat

Let ook op welke specifieke bestemming je naartoe wilt in het land en of daar regels voor zijn. Je bent namelijk afhankelijk van nog meer zaken, zoals ook de regels van de reisorganisatie. TUI bijvoorbeeld gaf al aan de vluchten naar de Spaanse eilanden te schrappen. Dat maakt een vakantie naar Mallorca dus een stuk moeilijker. Dit was aangekondigd tot begin augustus.

Mocht je wel naar Mallorca willen dan zijn daar natuurlijk altijd nog mogelijkheden voor, zoals het checken van andere reisorganisaties of kijken wat de regels later in augustus zijn. Misschien kun je deze zomer toch nog naar een van de populaire vakantiebestemmingen, zoals C’an Picafort of Alcudia. Je zult er wel vanuit moeten gaan dat het uitgaansleven op Mallorca niet zo is, zoals in alle eerder jaren en het dus wat minder bruisend zal zijn. Maar Mallorca heeft daarnaast wel nog veel meer te bieden en is alsnog een perfecte bestemming voor een rustgevende zonvakantie in een van de badplaatsen.

 

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here