Kom ontspannen in Dwingeloo

Ervaar jij tijdens je werk veel stress en merk je dat jouw productiviteit daardoor minder wordt? Dan is het tijd om eens een weekje op vakantie te gaan. Door de coronapandemie is het helaas lastiger geworden om naar het buitenland te reizen, maar gelukkig is een vakantie in eigen land ook prachtig. Om optimaal te ontspannen is Dwingeloo in Drenthe bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Dit karakteristiek dorp ligt gelegen ten noordwesten van Hoogeveen en beschikt over ongerepte natuur. In deze blog vertellen wij je graag hoe je een vakantie in Dwingeloo nog leuker kan maken. Lees snel verder en wie weet zit jij straks in alle rust middenin de natuur!

1. Maak een lange wandeltocht

Wanneer je komt overnachten bij een hotel in Dwingeloo, dan geniet je van alle rust en ruimte die dit dorp te bieden heeft. Dwingeloo ligt namelijk aan de rand van meerdere bossen en nationale parken. Dit maakt het mogelijk om de ongerepte natuur in Drenthe gemakkelijk te bewonderen door te gaan wandelen. In de omgeving vind je meerdere wandelroutes die je ieders een andere stukje van de omgeving laat zien. Zo kom je bijvoorbeeld door pittoreske dorpen, heidevelden en bossen.

2. Ga op pad met de fiets

Nederland staat al jaren bekend als het fietsland van de wereld. Het is dan ook niet zo gek dat je meerdere fietsroutes in Drenthe vindt. Met deze bijzondere fietstochten ontdek je net even iets meer van de provincie dan dat je wandelend doet. Zo fiets je in enkele minuten van het ene historisch dorp naar het andere. In deze dorpen zijn diverse restaurants, cafés en bezienswaardigheden aanwezig die jouw fietstocht net even iets leuker maken. Heb je geen fiets meegenomen voor jouw vakantie? Dat is geen enkel probleem, want in de omgeving van Dwingeloo zitten meerdere fietsverhuurbedrijven.

3 Dierenpark Taman Indonesia

Iedereen kent inmiddels het bekendste dierenpark van Drenthe wel, namelijk: Wildlands Adventure Zoo. In deze dierentuin vind je een verrassende combinatie tussen dieren en attracties voor een onvergetelijke ervaring. Maar wist je dat er nog meer dierenparken in de omgeving zijn? Het dierenpark Taman Indonesia ligt in Kallenkote vlakbij Steenwijk. In dit dierenpark maak je kennis met alle bijzondere dieren uit het tropische Indonesië. Naast de dieren kan je hier ook verschillende aspecten van de cultuur ontdekken, zoals: eten, spelletjes en voorstellingen. Wanneer je optimaal wilt genieten van jouw vakantie in Dwingeloo, dan mag een bezoek aan dit bijzonder dierenpark zeker weten niet ontbreken!

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here