Lekker kunnen genieten aan de zee

Een bezoek aan de Nederlandse kust is een uitstekende manier om lekker uit te waaien. Het maakt niet uit of je woont in een drukke stad of op het platteland, het is belangrijk om je soms terug te trekken. Verblijf bijvoorbeeld in een mooie bed and breakfast in Zeeland via bed and breakfast 4 all en kom even helemaal tot rust. Wil je tijdens jouw verblijf aan zee genieten van alles wat de Nederlandse kust te bieden heeft? Dan zijn er in dit artikel een aantal mooie plekjes te vinden die een bezoek waard zijn.

De Nederlandse kust
Een van de redenen waarom je naar de kust gaat voor een kort verblijf, is uiteraard om lekker uit te waaien op het strand. Vooral in de zomer is de Nederlandse kust een heerlijke plek om een dagje te spenderen. Geniet van de lange stranden, het zeewater en de gezellige strandtentjes. Mocht je niet zo genieten van al het zand op jouw handdoek, huur dan een strandbedje of een privé huisje op het strand om lekker op te liggen. De Nederlandse kust biedt genoeg mogelijkheden. Wist jij bijvoorbeeld dat de Nederlandse kust valt onder een van de breedste stranden in heel Europa? Dat is toch zeker een bezoekje waard.

Een rustige wandeling in de natuur
Wil jij even weg van alle mensen en alle drukte van de stad, neem dan een bezoek aan een van de vele natuurgebieden rondom de kust van Nederland. In veel natuurgebieden is het mogelijk om een fietstocht te maken, maar je kan uiteraard ook een lekkere wandeltocht maken. Rondom het Zwanenwater geniet je van de mooie bloemen en bij Zuid-Kennemerland kom je juist herten of vossen tegen. Er is dus genoeg natuur te ontdekken.

Bezoek de bunkers en vuurtorens
Wil jij tijdens jouw verblijf aan de Nederlandse kust ook genieten van een aantal historische activiteiten? Dan is het een goed idee om op pad te gaan en om de bunkers en vuurtorens langs de kust te bezoeken. Beide gebouwen zijn er een grote hoeveelheid te vinden en ieder gebouw heeft zijn eigen historische verhaal. De eerste vuurtoren in Nederland werd in 1323 gebouwd en is te vinden op Terschelling. Veel van deze vuurtorens zijn te bezoeken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je verschillende trappen moet klimmen om te genieten van het uitzicht. De bunkers zijn verdeeld over de gehele kustlijn en maakte deel uit van de verdedigingslinie tijdens de tweede wereldoorlog.

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here