Leuke activiteiten tijdens de kerstvakantie

Tijdens de gezelligste maand van het jaar, kan er voor een extra lichtpunt gezorgd worden door samen met familie en vrienden tijd door te brengen. Vooral in de kerstvakantie is het niet alleen gezellig om samen kerstfilms te kijken met warme chocolademelk, maar voorkomt ook verveling met alle vrije tijd die er dan is. Het is een gezellige tijd en daarom is het van belang om hier ook gebruik van te maken. Tijd kun je doorbrengen met de hele familie, met de buren erbij, of alleen met vrienden, je geliefde, kinderen, nichtjes, neefjes, kleinkinderen, etc. Een idee om de tijd samen door te brengen met wat extra’s, is door bijvoorbeeld het doen van spelletjes samen. Lees verder voor leuke suggesties!

Soorten spelletjes om uit te kiezen

Er zijn verschillende soorten spelletjes waar uit gekozen kan worden. Denk aan een bordspel, zoals Monopoly of mens-erger-je-niet, een computerspel, old-school spel zoals de Wii, gezelschapsspel, dobbelen, kaartspel zoals pesten en een kansspel. Als u liever in uw eentje een ontspannende spel wil, of een spel wil doen waar meer focus voor nodig is, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een leuke legpuzzel. U kunt bijvoorbeeld de Wasgij kerstpuzzel bestellen. Deze puzzel staat er bekend om het hebben van een leuke afbeelding en de kwaliteit van de puzzel. Er zijn veel variaties om uit te kiezen, dus u en uw gezelschap hoeven zich absoluut niet te vervelen.

 

U kunt natuurlijk ook een spelletjesavond houden waarbij er meerdere spelletjes worden gespeeld en uitgeprobeerd kunnen worden. Vooral voor kleine kinderen is het leuk om hiermee kennis te maken, en voor de volwassenen is dit weer een terugkoppeling naar de jeugd. Voor elk wat wils, dus. Spelletjes kunnen dus eigenlijk een tijdvulling zijn voor elk jaar, dag en maand, jong en oud.

Legpuzzels en de voordelen

Bij het kiezen van een puzzel met het formaat van 1500 stukjes houdt het u en/of uw kinderen urenlang bezig met plezier. Het is zoeken maar het heeft een voordeel dat puzzelen het geheugen kan verbeteren en de vindingrijkheid stimuleert. Voor kinderen is het een voordeel dat naast dat het ook bij kinderen het geheugen en de fijne motoriek stimuleert, het ook helpt bij het ontwikkelen van een goede of betere oog-hand coördinatie. Het kan ook worden ervaren als een soort meditatie, omdat er veel focus nodig is om de puzzel af te maken en daarom het hoofd kan legen. Als u naast de Wasgij kerstpuzzel wil kiezen voor een ander kwalitatieve puzzel, kunt u gaan voor de bekende blauwe doos. Oftewel JVH puzzels.

 

Om een stapje terug te doen in het formaat kunt u ook kiezen voor legpuzzels van Ravensburger met 1000 stukjes. Vooral als u een beginner bent kunt u hiermee starten en zodra u er meer gevorderd in wordt, kunt u het upgraden naar 1500 stukjes of zelfs naar 2000. Zoals boven beschreven hebben legpuzzels dus vaak een leuke vormgeving, kunt u kiezen uit thema’s en heeft het meerdere voordelen. Precies de redenen om geen puzzels te missen in de spelletjeskast in huis en het gewoon uit te proberen!

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here