Op fietsvakantie? Kies voor een elektrische fiets!

Fietsvakanties worden steeds populairder en dat is geen verrassing. Met de fiets op vakantie heb je de mogelijkheid om in de frisse lucht de omgeving te ontdekken terwijl je lekker in beweging blijft. Ook al klinkt een fiets vakantie misschien zwaar, hoeft dat niet zo te zijn. Al helemaal niet als je voor een elektrische fiets kiest! In deze blog worden alle voordelen van een fietsvakantie met een elektrische fiets uitgelegd. 

Lange afstanden afleggen 

Door de elektrische motor kan een elektrische fiets sneller rijden dan de gemiddelde fiets. Afhankelijk van de motor is het mogelijk dat een elektrische fiets tot wel 25 kilometer per uur kan rijden! Hierdoor kan je op vakantie lange afstanden afleggen in een korte tijd en kan je dus zoveel mogelijk mooie plekken ontdekken! 

Minder vermoeiend 

De elektrische motor heeft niet alleen als voordeel dat je er lange afstanden mee kan afleggen, maar ook dat het een stuk minder vermoeiend is. Een elektrische fiets heeft namelijk trapondersteuning waardoor je zelf kan instellen hoeveel ondersteuning je wilt hebben en dus hoe vermoeiend je het voor jezelf wilt maken. Dit zorgt er ook voor dat zelfs met flinke tegenwind of op een steile helling fietsen geen probleem is!

Flexibiliteit 

Een elektrische fiets geeft je veel flexibiliteit op vakantie ten opzichte van andere vervoer methodes. Zo heb je op de fiets bijvoorbeeld geen last van files zoals met de auto, wat je vooral in een drukke stad veel tijd kan besparen. Bovendien hoef je een stuk minder rekening te houden met parkeermogelijkheden en kan je dus overal parkeren waar je wilt. En mocht je het fietsen toch even beu zijn of een nét te lange afstand af willen leggen, dan kan je een fiets gemakkelijk meenemen in het openbaar vervoer, al helemaal als het een vouwfiets is. Zo kan je dus alles uit je vakantie halen!

Kostenbesparend 

Als laatste kan een elektrische fiets meenemen op vakantie je behoorlijk wat geld besparen! Aangezien je zelf overal gemakkelijk heen kan fietsen bespaart het je veel taxi of openbaar vervoer kosten. Daarnaast hoef je voor een fiets geen parkeergeld te betalen zoals voor een auto vaak wel moet en bespaar je ook op brandstofkosten. Bovendien hoeft een elektrische fiets niet duur te zijn, zo zitten er in het assortiment elektrische fietsen van Matrabike een hoop goedkope opties.

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here