Op vakantie in Coronatijd

Op vakantie in Coronatijd

In de tijd van Corona zien veel Nederlanders hun vakantie in rook opgaan. Zo zijn de vakanties tijdens Pasen en de meivakantie ook grotendeels niet door gegaan. Provincies in Nederland, zoals Zeeland en Twente zitten vrijwel op slot. Mensen mogen hier niet meer komen voor recreatieve doeleinden. Iedereen die een lange en verre vakantie geboekt heeft voor de zomervakantie weet bijna wel zeker dat dit niet door kan gaan. Een strop voor zowel de reiziger, de luchtvaart en zo ook voor vele reisorganisaties van pakketreizen. Dus de vraag is, kunnen we dit jaar nog wel op vakantie?

Vakantiehuis opzoeken

In de vakantiehuis verhuur merken we dat de reisbehoefte van de Nederlanders op dit moment zeer groot is. Zo worden er de laatste tijd toch vaker last-minutes geboekt voor een vakantie buitenaf. Ondanks dat de meeste faciliteiten gesloten zijn, willen mensen toch graag het huis verlaten en eropuit gaan. Met name vakantiehuizen in Drenthe zien we een stijging. Veel particuliere eigenaren verhuren hun huis om toch gasten proberen te ontvangen. Veel van deze vakantiehuizen zijn ook nooit dicht gegaan, maar gasten durfden geen risico te nemen. Nu de maatregelen mondjesmaat versoepeld worden, gaan mensen er toch graag uit. Met succes ook, want vanuit het hele land reizen gasten af naar het noorden om zo toch een beetje vakantie te kunnen vieren. Particuliere eigenaren hebben ook extra maatregelen getroffen, zoals geen persoonlijk contact, sleutels worden niet overgedragen maar liggen in een envelop klaar op een aangewezen plek.

Vakantieparken

Naast de boekingen bij vakantiehuizen bij particuliere eigenaren, zien we ook een stijging in het aantal boekingen op vakantieparken. Dit zijn met name boekingen voor een korte vakantie in Nederland voor in de zomer en het najaar. Vakantieparken zijn hier ook op voorbereid en treffen extra maatregelen. Zo gaan voorzieningen nog niet open, maar worden vakantiehuizen extra goed schoongemaakt, kunnen sleutels niet via de receptie opgehaald worden, maar via een kluisje of een andere manier.

Stijging van aantal boekingen

Sinds de aankondiging van premier Rutte, op 21 april is er dagelijks een stijging te zien van het aantal boekingen. Dit is een stijging van bijna 150%. Mensen willen toch graag eropuit, ondanks dat de voorzieningen op vakantieparken en de omgeving niet beschikbaar zijn. Dit kan het opgesloten gevoel in eigen huis een beetje teniet doen. Vaak is er in een andere omgeving wandelend of fietsend weer iets nieuws te ontdekken, waardoor het gevoel van vrijheid een beetje terug komt.

Ga jij ook op vakantie?

Het Coronavirus heeft veel kapot gemaakt en veel levens geëist. Naast dit heeft ook iedereen veel afstand moeten doen van hun bewegingsvrijheid, sport en reislustigheid. Ondanks de reisbranche forse tikken te verwerken heeft gekregen, krabbelt de binnenlandse recreatie weer een beetje op. Reizigers die een vakantie in een ver land hadden gepland, kiezen nu voor een camping, vakantiehuis of vakantiepark in Nederland. Wil jij ook graag een korte break in de zomervakantie? Wacht niet te lang, want de vakantiehuisjes zijn snel volgeboekt!

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here