Op wandelvakantie in de provincie Utrecht

Als echte vakantie liefhebber ben ik dit jaar niet heel erg veel aan mijn trekken gekomen. Zowel de wintersport als de zomervakantie gingen beide niet door vanwege allerlei beperkende maatregelen. Hierdoor was het niet verstandig was om naar het buitenland te reizen. Gelukkig ben ik een positief persoon en heb ik een vakantie in eigen land geregeld. Via via konden we terecht in een vakantiehuisje in de provincie Utrecht.

Hoewel Utrecht een erg mooie stad is hadden we niet heel veel zin om iedere dag de binnenstad te bezoeken dus kozen we er voor om een aantal wandeltochten te maken her en der in de provincie Utrecht. Daarnaast ben ik net hersteld van een enkel blessure. Na een behandeling van zowel een fysiotherapeut als een podotherapeut durfde ik het wel weer aan om wat langere stukken te wandelen. Hoewel we meerdere wandelingen hebben gemaakt wil ik er met name twee uitlichten.

Tip 1: Wandelen langs de Grebbelinie

Ik ben zelf nogal geïnteresseerd in de vaderlandse geschiedenis dus toen ik hoorde over het Grebbelinie-pad werd ik wel enthousiast. Voor degenen die zich hier wat minder voor interesseren. De Grebbelinie is een verdedigingslijn van allerlei verdedigingswerken die het hart van Nederland moesten verdedigen. De route is tientallen kilometers lang en ligt op de grens tussen Gelderland en Utrecht. Met name de slag om de Grebbeberg (tijdens WOII) is vergroeid met de Nederlandse geschiedenis. Wij kozen er dus voor om het laatste (of eerste stuk) van het pad van Leusden naar Rhenen te lopen. Een aanrader met mooie natuur en historie. Afgewisseld  met een paar leuke plaatsen.

Tip 2: Stadswandeling rondom Amersfoort

Naast de stad Utrecht zelf is Amersfoort een prachtige stad met een enorm historisch verleden. Je kunt een stadswandeling maken door het centrum zonder dat je continu in de drukke winkelstraten terecht komt. De stadswandeling van de VVV voert je langs de iconische koppelpoort. De stadwallen (omgeven door een heerlijk park), de Onze Lieve Vrouwtoren en het Hofje Armen de Poth. Alles bij elkaar genoeg afwisseling in een bruisende en historische stad. Met genoeg afwisseling voor de verstokte shopper en kroegtijger maar dus ook voor de wandelaar die wel eens wat anders wil zien.

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here