Sandalen of slippers?

Geloof het of niet: de zomer komt er weer aan! Nu natuurlijk de vraag: welke kun je het beste dragen op het strand, slippers of sandalen? Beide soorten schoeisel hebben ten opzichte van elkaar zo hun voor- en nadelen, en uiteindelijk komt de keuze uiteraard ook neer op een kwestie van smaak. In dit artikel maken we een vergelijking tussen de twee.

Slippers

Slippers zijn een comfortabel soort schoeisel, die gemakkelijk aan- en uit te trekken zijn (denk ook aan het Engelse “to slip”). De basis van de slipper wordt gevormd door een zool van relatief stevig materiaal, die door een kleine beugel of kap aan de voet wordt gehouden. Deze kap bestaat uit zacht materiaal, vaak van kunststof of plastic, waar men in kan glijden met de voorzijde van de voet. Vaak vind je slippers met een ruwe onderkant, die bijna volledig plat is. Daartegenover brengen een aantal van de meest gevestigde merken, zoals Adidas en Nike, slippers op de markt met een zool die speciaal is ontworpen om de voet goed te ondersteunen.

Sandalen

Sommige mensen verkiezen de sandaal boven de slipper. De sandaal biedt niet per se meer steun dan de slipper, maar zorgt met zijn veters ervoor dat het schoeisel moeilijker loskomt van je voeten. Vandaar dat het dragen van sandalen de voorkeur heeft ten opzichte van slippers, als het gaat om het besturen van een voertuig. Soms wordt de sandaal als lelijk beschouwd, met name door de jongere generatie. Generalisaties daargelaten, er zijn gevallen waar specifieke merken zich hebben gespecialiseerd in het produceren van trendy sandalen.

De sandalen van Birkenstock zijn hier een goed voorbeeld van. Het klassieke symbool van comfortabele sandalen en een duurzaam merk dat goed inspeelt op de vintage kledingstijl trend van tegenwoordig. Het succes van Birkenstock is te danken aan een sterke branding, het feit dat het een klassiek single-product bedrijf is en de hoge kwaliteitseisen die het stelt waardoor het jarenlang een stabiel bedrijf is gebleven.

Teenslippers

Iets dat een beetje tussen de slipper en de sandaal in ligt is de teenslipper. Teenslippers ontlenen hun naam aan een opstaand stukje van hout, leer of plastic dat geklemd wordt gedragen tussen de grote teen en de tweede teen van de voet. Het aparte design van teenslippers creëren een heel basic hippe look, en daarnaast zijn teenslippers lekker luchtig om te dragen op een warme zomerdag.

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here