Sportieve activiteiten voor een kampeervakantie in de Ardennen

Door alle perikelen rondom vliegen denken veel mensen na over een autovakantie. Hierbij zijn de Ardennen een populaire optie. We gaan vertellen waarom dat zo is.

De Ardennen

De Ardennen liggen op slechts enkele uren rijden van Nederland  waardoor het zeer geschikt is voor een korte vakantie of een vakantie met kinderen die niet lang in de auto willen zitten. Kenmerkend voor het gebied zijn de hoogteverschillen, de prachtige natuur en de vele mogelijkheden om te recreëren.

Sportieve activiteiten

In de Ardennen kun je kanoën en raften op meren en rivieren. De rivieren bieden meer uitdaging en fysieke inspanning, terwijl je op de meren heerlijk ontspannen kunt peddelen. Je kunt kiezen uit diverse kano’s, van eenpersoons tot grote familiekano’s. Er zijn veel verhuurbedrijven die je van alle materialen (boot, zwemvesten en helmen voor op de rivier) en informatie die je nodig hebt kunnen voorzien. Het is dus niet nodig om spullen te kopen en mee te slepen.

Daarnaast zijn ook vele wandel- en fietsroutes evenals mountainbiken Ardennen trails. Er is een grote verscheidenheid aan afstanden en moeilijkheidsniveaus, waardoor er altijd een route te vinden is die past bij je gezelschap en fysieke mogelijkheden. Er zijn zelfs speciale mountainbiken Ardennen routes die geschikt zijn voor kinderen.

Er is en groot aanbod aan verhuurbedrijven van gewone en elektrische fietsen, tandems maar ook mountainbikes. Daarnaast leiden de routes vaak langs uitspanningen waar je een tussenstop kunt maken en kan genieten van een hapje en een drankje.

Kamperen in de Ardennen

Er zijn veel campings waar je in je eigen tent kunt bivakkeren. Sommige campings bieden extra’s zoals entertainment voor kinderen en sportmogelijkheden zoals een basketbalveldje of een tafeltennistafel. Andere campings bieden de verhuur van materialen voor kanoën of surfen.

Wil je liever iets meer comfort kun je ook kiezen voor kamperen in een (sta)caravan of in een van de vele trekkershutten. Zo kun je na het sporten genieten van je welverdiende rust zonder volledig afhankelijk te zijn van goed weer. Dit is daarom een veel gekozen optie in het voor- en najaar.

Conclusie

De Ardennen bieden veel mogelijkheden voor mensen die graag een sportieve kampeertrip willen maken. De reistijd is bescheiden te noemen, terwijl je toch het gevoel hebt een eind van huis te zijn. Door het glooiende landschap en de wilde natuur zijn er vele mogelijkheden om sportief bezig te zijn op manieren die in Nederland niet mogelijk zijn. Aan jou de keuze of je een hele week gaat fietsen of iedere dag een andere activiteit kiest!

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here