Wat heb je nodig op vakantie naar de camping?

Kamperen met het hele gezin of misschien wel in je eentje, hoe dan ook is het fijn om te weten wat je precies nodig hebt. Een kampeervakantie is uiteraard toch anders dan een vakantie waar iemand in een hotel verblijft. Hieronder wat handige tips voor de reis, tijdens de reis, op de camping en natuurlijk de terugreis. Of je nou met auto, fiets, of een ander voertuig op vakantie gaat, het is altijd handig om uiteraard je paspoort en (internationaal) rijbewijs mee te nemen. Onderweg in de auto is het handig om snacks en drinken mee te nemen voor onderweg, dit kan bewaard worden in een koelbox.

Onderweg naar de camping

Check ook even de autoverzekering voordat je gaat zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Daarnaast is het handig om een reserveband mee te nemen, al is dat geen vereiste. Wat wel een vereiste is, is het telefoonnummer en de gegevens van de pechhulp onderweg. Hopelijk heb je het niet nodig, maar handig als je er niet naar hoeft te zoeken onderweg is het wel.

Naast een pinpas/betaalpas is het in sommige gevallen ook handig om een creditcard mee te nemen. Niet overal in het buitenland wordt elke betaalpas geaccepteerd en met een creditcard zijn je aankopen meestal verzekerd. Tot slot een medisch paspoort indien nodig, dit zal niet voor iedereen gelden.

Op de camping

Eenmaal aangekomen op de camping zijn er een aantal dingen handig om rekening mee te houden. Waaronder welke soort koelboxen je van tevoren kunt kopen die aansluiten bij jouw wensen voor op de camping. Er zijn namelijk boxen die ook kunnen vriezen, en boxen die koelen en kunnen verwarmen. Op de camping is het verstandig om eerst de tent klaar te zetten dit zodat je natuurlijk later kan slapen na de lange rit. Maar ook omdat je dan heel overzichtelijk kan zien hoeveel ruimte eromheen je nog over hebt om te zitten, en om eten klaar te maken.

 

Als de tent staat en het is nog licht buiten, kun je een rondje lopen rond de camping, zodat je alvast weet waar het toiletgebouw staat voor later en waar de wc’s zijn. De koelbox kan in de voortent gezet worden, zodat je altijd koud drinken kan pakken in de avond. Het kookstel kan voor de tent, let natuurlijk wel op dat dit niet te dicht staat bij de tent zelf want dit kan gevaarlijk zijn.

Voor de terugreis

Voor de terugreis is het verstandig om zeker te weten dat je niets hebt achtergelaten op de camping. Bij de meeste campings kun je wel bij de meeste recepties een briefje achterlaten met je adresgegevens. Pak de auto handig in, dit klinkt simpel maar vaak is dit juist wat verkeerd gaat waardoor je spullen niet goed passen. Vaak ga je met meer spullen terug dan dat je vertrekt, denk bijvoorbeeld aan souvenirs, nieuwe kleding of schoenen. De tank van de auto moet natuurlijk gevuld zijn met benzine of diesel zodat je niet stil komt te staan ver voor er een tankstation in de buurt is. Als je elektrisch of hybride rijdt dan is het wijs om even te controleren of de auto genoeg is opgeladen tot het volgende oplaadpunt of tankstation, dit kan aan de hand van GPS.

Tips voor onderweg om niets te vergeten

Vergeet niet je telefoon van tevoren helemaal op te laden zodat je bereikbaar bent en eventueel zelf kan bellen of je kunt de telefoon gebruiken als GPS. In elk geval is een telefoonhouder fijn zodat je handen altijd handsfree zijn en jij je kan concentreren op het rijden zelf. Als laatste maak een budget voor eten en drinken voor zowel de heen- en terugreis, hierdoor bespaar je geld en weet je van tevoren precies wat jij uit wil en kan geven.

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here