Wat moet je weten over een sloep verzekeren?

De sloep is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest favoriete boten onder Nederlanders. Het hoeft dan ook beslist niet te verbazen dat ongelofelijk veel mensen de keuze hebben gemaakt om deze te kopen. Op het moment dat je eigenaar bent geworden van een dergelijke sloep weet je dat dit niet bepaald een goedkope boot is. Het spreekt dan ook voor zich dat je op zoek zal willen gaan naar een manier om deze te verzekeren. Een sloep verzekeren is niet wettelijk verplicht, maar wordt omwille van haar waarde wel aangeraden. Wil jij hier nu ook graag meer over te weten komen? Dan moet je, je zeker even verdiepen in de onderstaande informatie!

Hoe kan je een sloep verzekeren?

Net als bij een verzekering die je afsluit voor je auto geldt voor je sloep verzekeren eveneens dat je over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken tussen verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. De WA-verzekering;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering;

Voor de WA-verzekering voor sloepen geldt dat ze vergelijkbaar met de WA-verzekering voor gemotoriseerde voertuigen enkel en alleen een dekking voorziet voor schade aan derden. Dit is een vrij voordelige verzekering die dus echter op geen enkele manier ook de schade zal dekken die aan jouw eigen sloep kan worden aangebracht. Voor heel wat mensen is deze optie uiteraard voldoende, maar in de praktijk kan ook het afsluiten van een uitgebreidere verzekering zeker de moeite zijn.

Is een sloep verzekeren bij wet verplicht of niet?

Wanneer je voor het eerst een boot gaat kopen is de kans ongelofelijk groot dat je denkt dat je daarvoor wettelijk verplicht bent om een bootverzekering af te sluiten. Dat is echter niet zo. Een sloep verzekeren is dus niet iets wat je wettelijk verplicht hoeft te doen… althans in Nederland. In verschillende andere landen in Europa zoals bijvoorbeeld verschillende landen die zijn gelegen rond de Middellandse Zee geldt deze verplichting wel degelijk. Indien je van plan bent om jouw sloep mee te nemen naar bijvoorbeeld Italië, Kroatië of Spanje moet je ze dan ook wel degelijk laten verzekeren. Bovendien is je sloep verzekeren sowieso sterk aangeraden wanneer je de waarde van deze boot op optimale wijze wil kunnen beschermen. Dat spreekt voor zich.

Hoe de kosten voor de verzekering binnen de perken houden?

Het spreekt voor zich dat ervoor een sloep verzekeren bepaalde kosten in rekening worden gebracht. Hoeveel deze kosten nu exact bedragen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij niet in het minst aan het soort sloepverzekering die je gaat afsluiten. Voor heel wat mensen geldt dat ze graag hun sloep willen verzekeren tegen een zo toegankelijk mogelijke premie. Geldt dat ook voor jou? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een vergelijking uitvoert tussen verschillende sloepverzekeringen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het in de praktijk ook sterk aan te raden om aandacht te besteden aan het eigen risico. Door bijvoorbeeld dit eigen risico zelf te verhogen zal je tot de conclusie komen dat de verzekeringspremie voor je sloepverzekering extra kan worden gedrukt. Heb je geen sloep maar een speedboot? Laat dan je speedboot verzekeren via Eerdmans.

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here