Zin aan vakantie? Ga goed voorbereid op pad!

Niks is heerlijker dan een weekje of langer genieten van je vakantie. Alle stress spoelt van je af en je kunt jezelf weer helemaal opladen. Voordat we daadwerkelijk op vakantie kunnen moet er vaak nog wel veel worden geregeld. Want hoe beter voorbereid je op vakantie gaat hoe meer je van je vakantie kunt genieten.

Onderhoud aan je caravan

Je kent het wel: je haalt je caravan uit het depot en je schrikt je rot van de banden en de remmen lopen ook niet al te soepel meer. Vaak wordt het onderhoud toch nog even uitgesteld tot na de vakantie. Het gevolg: Op de helft van de heenreis belang je op de vluchtstrook omdat de lagers zijn versleten of omdat je caravan een klapband heeft.

Dit soort ongewenste tussenstops leveren vaak veel gedoe en stress op wat makkelijk voorkomen had kunnen worden. Caravan onderhoud is erg belangrijk en moet gewoon jaarlijks plaatsvinden.

Je kunt het beste elk jaar een BOVAG-Keuring laten doen. Tijdens deze keuring worden alle slijtende onderdelen nagekeken en mogelijk vervangen. Daarnaast wordt er ook gekeken of binnen alles naar behoren functioneert. Werkt het water en kan de kachel aan als het nodig is? Over deze vragen hoef je je dan geen zorgen meer te maken.

Maak je vakantiefiets voor elkaar

Veel mensen nemen op vakantie hun fiets mee. Dit is natuurlijk makkelijk, want zo ben je niet altijd afhankelijk van een auto en kom je vaak net wat makkelijker op de culturele plekjes. Veel mensen vergeten echter deze vakantie fiets een beurtje te geven met het gevolg dat ze op de eerste dag van hun vakantie met de fiets aan het sleutel zijn. Voordat ik zelf op vakantie ga breng ik mijn mountainbike en elektrische fiets altijd naar de lokale fietsenmaker in Hengelo. Deze vakmensen kijken of de banden nog goed zijn, of de remblokken vervangen moeten worden en of de spanning van de ketting nog goed is.

Ga je in een tent slapen? Zet hem vast een keer op!

Wanneer je met je gezin in een grote tent gaat slapen dan raad ik je aan om deze in de achtertuin alvast een keer op te zetten. Zo weet je zeker of alle benodigde spullen aanwezig zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. Ook kun je zo alvast de samenwerking met je partner testen, want het opzetten van een tent samen met je partner kan soms voor grote frustraties zorgen.

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here