Zo ga je verveling tegen op een regenachtige vakantiedag

We kijken er allemaal naar uit om weer vakantie te hebben. Dagenlang doen waar je zin in hebt en eindelijk even geen verplichtingen. Bij vakantie hoort natuurlijk ook mooi weer, echter is het in Nederland altijd maar afwachten of dit ook zo gaat zijn. Zelfs in de zomervakantie zijn we niet gegarandeerd om lekkere zonnige dagen te hebben. Maar ook op regenachtige dagen is er genoeg te doen om je vakantie toch nog leuk door te komen! In deze blog hebben we een paar ideeën op een rijtje gezet. 

Houd een filmmarathon 

Een regenachtige dag is de ideale gelegenheid om een filmmarathon te houden, alleen of samen met je vrienden. Je kan verschillende losstaande films kijken maar ook een film serie, zoals Harry Potter. Als je samen met je vrienden een marathon gaat houden is het leuk als iedereen een film uitkiest, bijvoorbeeld zijn favoriete film. Daarnaast hoort bij een film natuurlijk ook snacks en drankjes. Als iedereen zijn eigen film uitkiest is het leuk als diegene daar ook bijbehorende snacks en drankjes voor meeneemt, bijvoorbeeld geïnspireerd op de film. 

Houd een spelletjesmiddag 

Mochten jij en je vrienden niet zulke filmliefhebbers zijn, dan is het ook leuk om samen een spelletjesmiddag te houden. Opnieuw kan iedereen zijn eigen favoriete spel meenemen, zodat er een grote variatie aan opties is. Bovendien leert iedereen zo misschien wel nieuwe spelletjes kennen. Gedurende de middag kunnen jullie een score bijhouden om zo aan het einde van de dag iemand als officiële winnaar te benoemen.

Ga naar een shishalounge

Er zijn tegenwoordig steeds meer shishalounges te vinden, omdat het roken van een shisha of waterpijp steeds populairder wordt. Als je het nog nooit gedaan hebt is het een ideale kans om samen met je vrienden eens uit te proberen. Aangezien er heel veel verschillende smaken zijn zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. Mocht er geen shisha lounge in de buurt zijn maar wil je het toch doen, dan kan je ook je eigen shisha kopen. Shisha shop Amy Deluxe heeft bijvoorbeeld veel goedkope mogelijkheden. 

Bezoek een museum

In Nederland zijn er heel veel verschillende musea te vinden. Echter bezoek je er misschien niet zo snel een omdat wanneer je een stad bezoekt met mooi weer je natuurlijk liever buiten in het zonnetje loopt. Omdat er zoveel verschillende musea zijn, zit er voor iedereen wel iets tussen wat interessant is. Van kunst- en geschiedenismuseums, tot interactieve en wetenschapsmuseums, er zijn mogelijkheden genoeg!

Maak een fotoalbum  

Op vakantie worden er natuurlijk veel foto’s gemaakt, vaak met de intentie om er een leuk fotoboek van te maken. Echter is dit een tijdrovend taakje en wordt het daarom vaak lang uitgesteld. Een regenachtige dag is daarom de ideale gelegenheid om hier eindelijk aan te beginnen! Door alle foto’s terug te kijken kan je je vakantie weer herbeleven en vooruit kijken naar je volgende vakantie!

Related Stories

Discover

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here